Se dette nyhedsbrev i en browser

Julens (strikkede) glæder
Nye hornvarer
Julegaven til dig? Ny bog fra Lene Holme Samsøe
Følg os på Facebook og Instagram
Jeg ved godt, at det er hårdt at høre, men om under to måneder er det altså juleaften. Vi to kan selvfølgelig godt blive enige om, at det er lidt voldsomt, at julepynten allerede er på vej op i butikkerne (mens det er okay med smagsprøver på vaniljekranse!).
De strikkede julegaver kan dog ikke som de andre ordnes lillejuleaften - derfor har vi allerede nu en række forslag, hvis du vil glæde dine nærmeste (eller dig selv) med håndstrik til jul.

Julens (strikkede) glæder

Da jeg var lille, stod min mormor for indsamlingen til Julens Glæder. Det foregik ved, at hun hver måned samlede beløb fra sine døtre og sørgede for, at pengene blev sendt videre til Julens Glæders indsamler. Når det så blev december, blev pengene udbetalt, og der var til både steg, gaver og småkager - julens glæder!
 
Jeg ved ikke, om Julens Glæder stadig findes, men forberedt er det stadig dejligt at være. Derfor har jeg sammen med mine kolleger i Uldstedet udvalgt en flok sweatre, som du kan nå at strikke til en julegave til en, du har kær. Der er noget til både den hurtige og den mindre hurtige strikker, så få julegaven på pindene nu!
Hvis du allerede nu tænker "En sweater!? Inden jul? Det kan jeg da overhovedet ikke nå!", så træk vejret roligt, for det kan du faktisk godt, selvom du hverken har oceaner af tid eller er den mest erfarne strikker.
Og ikke alene kan du nå at lave en sweater, du kan også nå at lave en lækker sweater - det er bare et spørgsmål om at have store pinde og ikke for meget mønster.
 
Begge betingelser opfyldes i den Line Langmo-inspirerede norske hygge-sweater, der strikkes på pind 8 i dobbelt Kid Silk Five og er ideel over et par jeans.
Line Langmo-sweater i Kid Silk Five
Hvis du derimod gerne vil udfordres lidt, men ikke helt give slip på de store pinde, så foreslår vi de Bløde Frøkener designet af Jette Friis.
 
Frøkenerne er strikket på pind 6 i superblød Puno, og har kun mønster på bærestykket, så du kan hurtigt komme gennem krop og ærmer og få lavet en lækker basissweater inden jul.
Bløde Frøkener, en basissweater i Puno
Har du lidt mere tid, men vil du ikke udfordres af alt for svære teknikker, kan du i stedet overveje en raglancardigan fra Traditionel Strik, strikket i Kid Seta. Garnet er tyndt, men der skal ikke bruges særlig meget af det - faktisk kun 4 nøgler til en størrelse medium!
Modellen er enkel, men enormt brugbar, især til kjoler og nederdele, og strikket i glatstrik er den ideel som fjernsynsstrik - jeg er i hvert fald i gang med nummer tre!
 
Modellen kan også strikkes i Cashmere Lace eller Cash Sock.
Raglancardigan fra Traditionel Strik, strikket i blå Kid Seta
I lidt tykkere garn og stadig uden for meget mønster foreslår vi Rowan-modellen Brannagh, strikket i Felted Tweed.
Igen er der kun mønster på bærestykket, og igen har vi at gøre med en lækker basissweater, der er lige smuk med nederdel som med jeans.
Brannagh fra Rowan, strikket i Felted Tweed
Til den mere erfarne (og lidt hurtigere) strikker foreslår vi vores populære model Hannes Feminine Cardigan. Strikket med mønster i Loden kan modellen både strikkes rundt og klippes op eller strikkes frem og tilbage.
Her ligger selvfølgelig lidt mere arbejde - til gengæld bliver man belønnet med en smuk cardigan, der vil vække lykke hos modtageren.
 
Brannagh fra Rowan, strikket i Felted Tweed
Vi ved jo også godt, at mange af jer gerne vil strikke til børn og børnebørn. Her har vi i denne ombæring kun ét forslag, nemlig Traditionel Striks Thule-sweater. Som alle Traditionel Striks modeller er den baseret på et historisk mønster. Her er der tale om et færøsk mønster, som polarforskeren Knud Rasmussen havde på sin trøje, da han tog ud på den 5. Thule-ekspedition.
 
De fleste, der er fortrolige med at strikke med to farver, vil kunne nå børneudgaven, mens der skal lidt mere fart over feltet for at strikke voksenstørrelsen. De rigtig hurtige kan måske ligefrem nå et sæt til både forælder og barn!
Sweater med færøsk mønster, strikket i Pura Lana
http://uldstedet.dk/bopskrifter-og-kits-b-brbr-2/alt-til-damer-187/dame-og-herretroeje-fra-faeroeerne-5733.html

Nye hornvarer

Rå hornlysestage, 14-18 cm høj
Hårnål i horn
Julepynt i horn
Bestiksæt til børn og baby, fremstillet af horn
Pyntenål i råt horn
 
En lidt mindre krævende gaveidé kunne være de flotte nye hornvarer, som vi netop har fået hjem. Vi har længe solgt Hornvarefabrikkens smukke sikkerhedsnåle, som holder så fint sammen på sjal og trøje. For nylig blev vi dog præsenteret for resten af sortimentet, og vi blev i Uldstedet enige om, at det måtte vi dele med jer.
 
Hornvarefabrikken er den sidste danske virksomhed, der laver hornvarer - og det har de faktisk gjort siden 1930'erne.
Hornet kommer fra nigeriansk tamkvæg, men forarbejdes efter 200 år gamle metoder på værkstedet i Bøvlingbjerg.
 
Horn er et materiale, der giver store muligheder for at skabe produkter, der både er smukke, brugbare og unikke - det unikke kommer faktisk af sig selv, da ikke to horn er ens.
 
Vi har blandt andet fået et udvalg af bestik og hårpynt hjem - i begge tilfælde eger horn sig fremragende som materiale.
Til bestik, fordi det har en dejlig varm fornemmelse i munden og ikke har metals hårde smag.
Til hårpynt, fordi horn består af kreatin - præcis ligesom dit eget hår. Det er lettere mod hårbunden og danner ikke statisk elektricitet.
 
Til sidst har vi også fået interiør - både lysestager i upoleret og poleret horn, smuk julepynt og klassiske skohorn. Jeg ved ikke med dig, men på min ønskeseddel kommer der i hvert fald til at stå "skohorn i kohorn"!
 
Du kan se hele udvalget af hornvarer lige her.
 
Poleret hornlysestage, 7-10 cm
Horn-U-kam til håret, fås i flere størrelser
Skohorn i 30 centimeters lægnde - fås også 42 cm langt
Salatsæt fremstillet af horn
Knude-sjalsnål i horn

Julegaven til dig? Ny bog fra Lene Holme Samsøe

Det skal selvfølgelig ikke kun handle om de andre - det skal også handle om dig! Hvad skal du ønske dig?
Du skal selvfølgelig ønske dig den nye bog fra danske Lene Holme Samsøe og norske Liv Sandvik, Kofteboken 2.
 
Ligesom i den første Koftebog,der selvfølgelig stadig kan købes, er de to kvinder gået sammen for at nyfortolke og opdatere klassiske, norske kofteopskrifter. Her er noget til alle strikkere; både den erfarne strkker, der vil strikke en kofte med mønster på hele arbejdet, og den nysgerrige begynder, der kun vil have mønster på bærestykket.

Kofterne findes i størrrelser fra XS til XXXL er samlet i en bog, der både er en praktisk størrelse til strikketasken og lækker nok til at have liggende på sofabordet.

Bogen udkommer i Norge d. 21. november og sendes fra Uldstedet umiddelbart efter - hvad siger du, skal den ikke på din ønskeseddel?

 
Forsiden til Kofteboken 2
Køb ind til julegaver i Uldstederne eller på uldstedet.dk - vi glæder os til at se dig!
 

Følg os på Facebook og Instagram

Vi lægger løbende hurtige nyheder og gode strikketips op på vores Facebook-side, mens de store nyheder stadig kommer her i nyhedsbrevet.  
Hvis du gerne vil følge med i alt hvad der rører sig hos os her og nu, så tjek vores Facebook-side her og "Synes godt om".
 
Hvis du ikke har et Facebook-login, så kan du stadig se siden og læse vores opdateringer.
Nu kan du også følge os på Instagram på brugernavnet @uldstedet - følg os for strikkeinspiration og farveglæde, og del dine egne Uldstedsprojekter under #uldstedet.
Billede af Facebook logo og link til vores Facebook-side
Instagrams-logo - link til Uldstedets Instagram
Uldstedet - Gl. Jernbanevej 7 - 2800 Lyngby - tlf: 45881088 / Vendersgade 3 - 1363 København K - tlf: 33911771
Frameld dig dette nyhedsbrev